Wandelen in Scheveningen
October 7, 2013
Royal Beach Concert (Terugblik)
March 2, 2014
Show all

Met uw huisdieren naar het strand

Met uw huisdier naar het strand is leuk voor baas en dier, maar niet overal zijn bijvoorbeeld honden op het strand toegestaan of gelden er speciale regels. Op het strand van Scheveningen gelden er een aantal van die specifieke regels, dus houd daar rekening mee wanneer u de Haagse badplaats wilt bezoeken met uw hond.

Niet overal toegestaan

Honden zijn welkom op het Scheveningse strand, maar tijdens het hoogseizoen slechts op beperkte plaatsen. Van 15 mei tot en met 1 oktober mag u bijvoorbeeld niet op het hoofdstrand van Scheveningen komen, maar kunt u wel op een aantal andere plaatsen met uw hond terecht.Dit kan dan op het noord strand, ten noorden van strandpaal 47 of ten zuiden van strandpaal 48, net voorbij de haven. U moet er wel rekening mee houden dat u een flink stuk moet lopen, wanneer u de auto parkeert in de buurt van de boulevard.
De rest van het jaar mag u met de hond over alle stranden lopen.

De hond mag op het strand los lopen, maar in de meeste duingebieden mag dit niet. houd u daar rekening mee. Daarnaast bent u verplicht om de uitwerpselen van uw hond altijd op te ruimen. Regelmatig wordt er gecontroleerd of u ook in het bezit ben van de benodigde attributen om het op te kunnen ruimen.

Schoon water

Wanneer u met de hond langs het strand gaat lopen moet u ook goed op uw hond letten! Het beest zal misschien in het water willen spelen, let er dan goed op dat uw hond geen zeewater drinkt. Het zoute zeewater is erg slecht voor een hond en uw hond kan er van braken, diarree krijgen en erg ziek van worden. Zorg ervoor dat u, zeker op warme dagen, voldoende vers water bij u heeft. Er zijn speciale flesjes op de markt die u kunt meenemen, waarmee u van de dop een soort drinkbakje kan maken.

Kwallen

In de branding of op het strand kunnen soms kwallen aanwezig zijn. Let er goed op dat uw hond hier niet mee in aanraking komt. als uw hond een kwal opgegeten heeft ga dan direct naar een dierenarts! dit kan heel gevaarlijk zijn voor uw huisdier. dit geld ook voor een eventuele kwallenbeet.

Overigens is het ook raadzaam zelf op te letten voor een kwallenbeet. Dit kan een prikkende of stekende gevoel geven en kan erg jeuken. Bent u zelf, of is uw hond
gestoken door een kwal, spoel de huid dan niet af met water, dit activeert de netelcellen en maakt het alleen maar erger.

Spelen en wandelen

Naast alle waarschuwingen is er natuurlijk ook heel veel leuk aan met de hond op het strand. Laat het beest spelen en neem voldoende speelgoed mee om de hond  bezig te houden, De strand van Scheveningen is uitermate geschikt voor heerlijk lange wandelingen met uw hond langs de zee en in de duinen. Het strand van Scheveningen wordt veel bezocht door honden bezitters, dus uw hond heeft ook alle ruimte om te spelen met zijn soort genootjes. Zorg er wel voor dat uw hond goed luistert naar uw commando’s.
Is dit niet, of nog niet, het geval laat uw hond dan aan de lijn. juist omdat er zoveel andere honden zijn zal de aandachtsboog van uw huisdier een stuk minder zijn en kan het dan heel moeilijk zijn het dier weer terug te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *