Waarom een vakantie Zeeland zo leuk is
January 24, 2017
Show all

Waarom een bezoekje aan Scheveningen de moeite waard is

Één van de populairste kustplaatsen van Nederland is Scheveningen. Ieder jaar bezoeken duizenden mensen deze plaats om te genieten op het strand, een cocktail te drinken in de zon of gewoon om de stad te verkennen. Zeker als de temperaturen aangenaam zijn, kan het soms dringen geblazen worden voor een gunstige parkeerplek. Kortom, Scheveningen heeft veel te bieden en is zeker het bezoeken waard. Laten we eens kijken wat deze badplaats zo speciaal maakt.

Uitgestrekte kustlijn

Het is algemeen bekend dat het strand een belangrijk wapen is om mensen naar de stad te lokken. Talloze Nederlanders pakken graag de auto naar Scheveningen om te genieten onder de hete zon, een alcoholische versnapering te nuttigen in een van de vele strandtenten of om een kijkje te nemen op de Pier. Uiteraard gebeurt dit veelal tijdens de zomermaanden, maar ook in de winterperiode trekken steeds meer mensen naar de kustplaats. Ook de binnenstad is namelijk enorm in trek om te winkelen of om een hapje te eten in de een van de vele restaurants. In feite heeft Scheveningen dus genoeg te bieden om lekker een dagje te vertoeven.

Genoeg mogelijkheden tot overnachten

De groei die de stad doormaakt in het aantal bezoekers gaat gepaard met de hotels en accommodaties die in Scheveningen en omstreken te vinden zijn. Er zijn namelijk steeds meer mogelijkheden om te overnachten in één van de Scheveningse hotels. Wil je in bekende hotels als het Kurhaus of Bilderberg verblijven? Zorg dan dat je er op tijd bij bent, want deze accommodaties zijn zeer populair en dus snel volgeboekt. En dat is niet geheel onlogisch, want deze hotels liggen pal aan het strand waar je vanaf je hotelkamer een geweldig uitzicht hebt. Maar gelukkig zijn er nog genoeg overnachtingsmogelijkheden over waardoor je ook overal zeer snel ter plaatse bent.

Boordevol activiteiten

Natuurlijk is het strand een eyecatcher op zich om alleen al naar Scheveningen te gaan, maar gelukkig kent de stad nog meer hoogtepunten. Wat te denken van de eerdergenoemde Pier waar je van een prachtig uitzicht geniet of sportieve activiteiten kunt ondernemen. Of de beroemde club Crazy Piano’s waar het ’s avonds altijd behoorlijk gezellig is. Houd je van shoppen? Ook dan kan je terecht in de lange, brede winkelstraten die zich in het centrum begeven. Scheveningen heeft dus voor iedereen genoeg te bieden voor als je een of meerdere dagjes uit wil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *