Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen 2012
January 31, 2013
Met uw huisdieren naar het strand
October 7, 2013
Show all

Wandelen in Scheveningen

Scheveningen is één van de bekendste badplaatsen van Nederland en vooral bekend om haar uitgestrekte strand en gezellige boulevard. Maar het stukje Den Haag is ook een prachtige plaats om heerlijk tot rust te komen aan de zee. Wandelen langs het strand of door de duinen en genietend van de heerlijke natuur.

Juist wanneer het zomerseizoen voorbij is is een wandeling langs het Scheveningse strand een aanrader. Uitwaaien in de heerlijke wind van de Noordzee, de geuren van de zee en de duinen insnuivend en genieten van een magistraal mooi uitzicht over de zee. Veel stand wandelaars laten Scheveningen links liggen wanneer ze een wandel route langs de zee willen maken, maar dat is een grote vergissing. Door de uitgestrekte en brede standen is juist Scheveningen bij uitstek  geschikt om lange wandelingen te maken.

Oase van rust

Wanneer u onderweg bent naar het Scheveningse strand beseft u zich in het drukke randstad gebied nog niet dat er achter de duinen een oase van rust is. Maar eenmaal aangekomen geeft het zacht briesende geluid van de golven in de zee u direct het gevoel van rust. Eenmaal voorbij de gezellige boulevard en vele strand accommodaties laat u de drukte achter u en is er volop ruimte. Vanaf de tuintoppen is het uitzicht over de zee manjefiek. In de zomer schittert de zon haar weerspiegeling over het water en in de herfst laat de natuur haar krachten zien in de schuimende water kolken. Aan de horizon treken de grote schepen voorbij, terwijl het strand een aantrekkingskracht op mens en dier heeft en u regelmatig mede wandelaars tegenkomt.

Rust

Voor de echte rust kunt u verder de duinen in klimmen en daar verbaast staan van de bijzondere natuur die de duinen rijk zijn. Heide en zand trekken bijzondere dieren aan en in ieder jaargetijde is er weer wat anders te zien. Met op de achtergrond de zeegeluiden en boven u het zee gevogelte kunt u urenlang genieten van deze prachtige Hollandse natuurschoon.

Scheveningen stad

Maar niet alleen het strand en de duinen zijn geschikt voor een wandeling in Scheveningen. Ook de stad is meer dan moeite waard om te wandelen. Bezoek langs de boulevard het prachte Steigenberger Kurhouse of trek verder de Haagse stad in voor een bezoek aan de Vredespaleis, het Binnenhof, het koninklijk paleis Noordeinde of de toeristische attractie Madurodam. Bij de VVV zijn heel veel verschillende wandelroutes te vinden die u de schoonheid van Scheveningen en de stad Den Haag laten zien. Den Haag is met haar oude gebouwen een lust voor het oog en heeft een rijke historie. De stad kent vele politiek en koninklijke bezienswaardigheden, maar er is nog veel meer om te bezoeken. Bijvoorbeeld de Grote of Sint Jacobskerk, het Mauritshuis of Het Indisch monument zijn een wandelend bezoek meer dan waard. Snuif een stukje geschiedenis en cultuur op in de prachtige stad en laat u verrassen over alles wat Scheveningen u te bieden heeft.

Winkelen

Wandelen in Scheveningen of Den Haag is rustgevend en informatief. Uiteraard zijn de boulevard met haar vele leuke strand tentjes een uitstekende pleisterplaats voor de wandelaars, maar ook een bezoek aan de Haagse passage kan een verleidend tijdverdrijf zijn tijdens u vakantie in Scheveningen. De Haagse Passage element in de binnenstad van Den Haag. De Passage is één van de drie nog bestaande winkelpassages in Europa en met 1885 als openingsjaar het oudste winkelcentrum van Nederland. Leuk om te bezoeken tijdens uw wandeltochten en als rustplaats te kiezen of in te plannen als leuk dagje winkelen tijdens u bezoek aan Scheveningen.

Het Haagse Scheveningen bied u meer dan voldoende om te bezoeken tijdens een weekendje weg of een korte vakantie. De stad is goed voorzien van goede toeristische informatie en de vele hotels bieden in elke prijsklasse hun slaapplaatsen aan. Een cultureel bezoek of een ontspannen weekendje weg, Scheveningen is geschikt voor jong en oud en tijdens alle seizoenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *